slideshow 1 slideshow 1

Oak Foundation Denmark

 

 

Oak Foundation Denmark blev oprettet den 29. maj 2002 og indgår i en international familie af Oak-fonde. Fonden støtter i dag udelukkende sociale projekter i Danmark og Grønland. Fonden har de sidste 5 år støttet mere end 225 sociale projekter. Fonden yder støtte til såvel 1-årige som 2- og 3-årige projekter. Fonden yder ikke støtte til enkeltpersoner. Fonden yder ikke støtte til kulturelle formål.

 

Det er muligt at orientere sig nærmere om andre Oak-fondes aktiviteter på www.oakfnd.org.

 

Mødrehjælpen udvider med nyt og stort rådgivningshus i København

 

Mødrehjælpen er en privat humanitær organisation, der i mere end 100 år har hjulpet og rådgivet stadig flere gravide og forældre i sårbare situationer. I 2014 havde Mødrehjælpen 12.960 henvendelser, og alene i København modtog 4.092 børnefamilier og gravide personlig rådgivning. Organisationen består af 150 lønnede medarbejdere og 1.200 frivillige ildsjæle landet over.  Den har rådgivningshuse i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Hertil kommer Mødrehjælpens lokalforeninger i 18 af landets kommuner.
 
Mødrehjælpen i København har i en række år søgt efter nye fysiske rammer grundet behov for større tilgængelighed samt behov for at kunne tilbyde flere aktiviteter.
 
I foråret 2015 blev en ejendom i Abel Cathrines gade på Vesterbro i København udbudt til salg. Bygningen, der er opført i 1885 til Abel Cathrines Stiftelse, er indrettet som et kloster med en aflukket rolig gårdhave i midten og en indre gang, der kæder bygningen sammen og skaber overblik og lys på etagerne. Bygningen har bl.a. været anvendt til at huse fattige kvinder fra Københavnsområdet. Bygningen er let tilgængelig for familier med barnevogne og små børn. Den centrale beliggenhed få hundrede meter fra Københavns Hovedbanegård gør den fortsat let at nå for Mødrehjælpens brugere.
 
Da bygningen ikke bare kan opfylde Mødrehjælpens fysiske behov men også historisk supplerer organisationens arbejde, valgte Oak Foundation sammen med Liljeborg-koncernen at give en donation på henholdsvis 10 mio og 33 mio kr. for at gøre det muligt for Mødrehjælpen at erhverve bygningen.
 
Ejendommen skal først renoveres, inden den tages i brug. Det nye Mødrehjælpshus forventes at være klar til indflytning i starten af oktober 2016.